Sandstrand

Oplevelser & Seværdigheder

Når du besøger os, får du samtidig adgang til noget af landets mest seværdige natur godt krydret med kultur og historie. Området omkring Tønder byder nemlig på alt fra særegne naturfænomener til kulturhistoriske seværdigheder. Her tager vi dig ved hånden og kommer med et udpluk af oplevelser, som du kunne overveje at udforske under dit besøg.

Populært område

Området byder på mange oplevelser – lige fra de mest kulturelle og historiske oplevelser, til de gastronomiske, familieoplevelserne og de aktive ophold. Der er så at sige tale om et populært udflugtsmål med et hav af muligheder for at få sig én på opleveren.

Vi ved en masse om vores lokalområde og står gerne til rådighed, hvis du som gæst eller besøgende gerne vil vide mere om mulighederne. Derudover har vi forsøgt at samle et udpluk af seværdigheder på siden her med hyppig henvisning til Visit Rømø&Tønder.

 

Populære oplevelser

 • Østerssafari
 • Vadehavsvandring
 • Trækfugle
 • Sort sol-safari
 • Byvandring i Tønder
 • Schackenborg/Møgeltønder
 • Rømø strand
Sort sol med fugle

Sort sol-safari i Tøndermarsken

Har du nogensinde oplevet naturfænomenet Sort sol? Hvis ikke, så har du en ret så spektakulær oplevelse i vente! I Tønder kan du nemlig komme helt tæt på den smukke fugleflugt.
Danhostel Tønder har allieret sig med en af landets dygtigste sort sol-eksperter, som står klar til at guide dig under hele oplevelsen. Du får også et dejligt ophold i Tønder med overnatning, aftensmad og morgenmad, samt en Sort Sol-udflugt inkl. transport til Tøndermarsken fra Danhostel Tønder og retur – du skal derfor bare dukke op og lade dig guide rundt på turen.

Læs mere om Sort sol-safari
Rømø Strand

Nationalparken Vadehavet

Vadehavet er et naturområde, som er skabt over 60.000 år, og som i dag har mange vidundere. Vadehavet på vestkysten er en del af UNESCO verdensarv og Danmarks Nationalpark.

Vadehavet er kendetegnet ved, at bunden har en meget lav dybde langs kysten, som derfor giver en stor forandring i landskabet, når tidevandet løber frem og tilbage. Faktisk kan vandstanden på nogle steder variere med op til 2 meter i almindelige vejrforhold.

 

Læs mere om vadehavet hos Visit Rømø&Tønder
Østers i fad med isterninger

Gastronomiske oplevelser

Der er østers i vadehavet, lam og får der pryder marsken, rejer på Rømø, rom- og gindestilleri ved Tønder og lokalt slagteri, som i årevis har været nationalt anerkendt for sine pølser. Med andre ord er man landet det rigtige sted, hvis gastronomi og råvarer har interesse.

Læs mere om gastronomioplevelser hos Visit Rømø&Tønder
Koncert

Tønder Festival

Tønder Festival er en legendarisk festival med ”handmade music” i centrum. Musik med rødder i folk, rootsrock, country, blues, cajun, world, mm. Festivalen byder på internationale navne i topklasse – både upcoming, den stilskabende sangskriverlegende og den autentiske folkemusik.

Tønder Festival har en unik musikprofil, og du kan ofte opleve internationale kunstnere, der kun giver koncert i Tønder. Festivalen er desuden anerkendt for at være ”first mover” og opstøve nye spændende navne og præsentere dem som de første herhjemme. Ikke mindst er den kendt for sin helt særlige atmosfære, hvor musikere og publikum er tæt på hinanden, og hvor store koncerter går hånd i hånd med spontane jamsessions.

Atmosfæren på festivalpladsen er hyggelig og intim, og byder ud over musikken på kunst, events, artist talks, madboder, restauranter, barer og meget andet.

Læs mere om Tønder Festival

Familieoplevelser

Er man på familieferie vil det være oplagt at tage på stranden – fx Sønderstrand eller Lakolk Strand – eller hvad med at leje cykler til en aktiv dag med familien. Der er også noget særligt ved at tage en tur på hesteryg langs stranden i lige det tempo, man er i humør til.

Rømø er det perfekte sted at bruge tid med familien, da her er badestrand, legesteder, spændende aktiviteter og meget mere.

Læs mere om oplagte familieoplevelser ovre hos Visit Rømø&Tønder
Rømø Strand

Kulturhistoriske oplevelser

Området omkring Tønder rummer utrolige og kulturhistoriske oplevelser, som vi kun kan opfordre til at man får udforsket. Tag fx på byvandring i Tønder med en tur ned af Uldgade, som nok er én af Tønders smukkeste gader, en tur ind i Tønder Kristkirke og et smut forbi livsstilbutikken i Det Gamle Apotek. Tønder Kunstmuseum fortjener også et besøg og det samme gør vandtårnet med møbeludstilling af den verdensberømte møbelarkitekt Hans J. Wegner. Vi kan også varmt anbefale en tur til Schackenborg Slot med en gåtur ad Møgeltønders idylliske gader.

 • Byvandring i Tønder
 • Schackenborg Slot og idylliske Møgeltønder
 • Tønder Kunstmuseum med nordisk kunst fra det 20. og 21. århundrede
 • Vandtårnet i Tønder med møbeludstilling af Hans J. Wegner
 • Trøjborg Slotsruin
Læs mere om Tønder-guiden hos Visit Rømø&Tønder
Luftfoto af Tønder Kirke

Danmarks hyggeligste juleby

Tønder er stedet at komme i julestemning. Så snart julebelysningen spreder hygge i gaderne, begynder aktiviteterne. Det store julemandsoptog gennem byen sætter festlighederne i gang, mens løbere klædt ud i julemandskostume tager benene på nakken til det årlige Santa Run.
Det Gamle Apotek fra 1671 emmer af klassisk julestemning, og her kan du få juleposten stemplet på julemandens postkontor. I gaderne er der julemusik og en duft af brændte mandler. På torvet er byens juletræ omgivet af boder med juledekorationer og gaver til hjerternes fest.

Læs mere om Julebyen Tønder 2023
Julekugler